BLI EN KOMMERSIELL CYKELGUIDE

GUIDEUTBILDNING FÖR VÄG OCH TERRÄNG


GUIDEUTBILDNING I TVÅ STEG, ONLINE OCH FYSISK TRÄFF 

För att jobba som kommersiell cykelguide krävs idag ingen certifiering. Men du vill bli en bra guide bör du skaffa dig kunskaper som både gör upplevelsen bättre för kunden och tryggare för dig. När du gått steg 1 får du dessutom möjlighet att synas i en guidepool på Sweden by Bike.

GUIDEUTBILDNING ONLINE GRUNDUTBILDNING

HANDLINGSPLAN, SÄKERHET, FÖRBEREDELSER

För att bli cykelguide krävs idag ingen utbildning. Vem som helst kan kalla sig guide. Men för att bli en profesionell och säker guide, som får bra omdömen, som kan anlitas av andra företag, som kan bygga paket, ta betalt, ha koll på försäkringar, handlingsplaner och säkerhet krävs i många fall olika utbildningssteg.


Cykelguide är ett ansvarsfullt uppdrag som ställer höga kunskapsmässiga krav. Kursen bygger på gedigna personliga erfarenheter av att leda grupper som cykelguide både för den som ska cykla på trafikerade vägar och i mountainbike-sammanhang. Det handlar om hur man utövar värdskap, vad man absolut inte ska göra, vilken utrustning som behövs. Cykling i grupp innebär även risker som ska bedömas korrekt och det behövs kunskaper om hur man hanterar situationen om någon skadar sig. Därför går vi igenom vilken första-hjälpen-utrustning du bör ha med på turen. Under detta steg fokuserar vi på förberedelser, säkerhetscheck och att tänka som en pilot. Det ingår bra checklistor i kursmaterialet för dig som vill förbereda dig professionellt och vi går igenom allt från utskick till kund till handlingsplaner om olyckan är framme.


Sweden by bike bygger upp en nationell guidepool på sin hemsida www.swedenbybike.com där du som utbildar dig eller kan påvisa erfarenhet kan vara med. Då blir du synlig både för kunder men även kommuner, destinationer, företag resebolag med mera som är i behov av en guide. Genom att gå denna utbildning får du också ett års synlighet och medlemskap i guidepoolen med på köpet.


Du kan också välja att gå någon av våra längre utbildningar eller ta del av de utbildningssteg som övriga kursledare erbjuder, i affärsutveckling och storytelling. Datum för dessa kommer senare. 


Var


Detta steg i utbildningen kommer att hållas i Zoom. 


Ingår


Kursmaterial samt kursintyg. Ett års medlemsskap och synlighet i guidepoolen


För vem


För dig som vill utvecklas som cykelguide. Kursen passar dig som ska leda en grupp i skogen, på vägen, i downhillbacken och som har vana av att cykla själv. 


När


3 maj 2023, kl 16.30-21.00


Pris


2800 kr ex moms (vi genomför kursen med minst 4 deltagare och max 14 deltagare)


Anmälan
katarina@swedenbybike.com

tel: 070 662 41 59


Ange ditt namn, adress, telefonnummer samt faktureringsuppgifter.

Skriv vilken typ av cykel du främst kommer guida på.


Kan du inte just detta datum? Skriv det i meddelanderutan så försöker vi hitta ett datum då alla anmälda kan.

GUIDEUTBILDNING I PRAKTIKEN, FYSISK TRÄFF

LEDARSKAP, TEKNIKÖVNINGAR, GRUPPHANTERING. I TERRÄNG

När det är dags att ta emot en grupp, både som guide, cykeltränare eller om du vill hålla en kurs, kommer ditt ledarskap och didaktiska förmåga att utmanas. Vi har under onlinekursen gått igenom hur du förbereder dig, nu jobbar vi med ditt ledarskap. Du kan gå Guideutbildning i praktiken utan att ha genomfört Guideutbildning online.


Kursen är uppdelad i två 4- timmars block, där vi under block 1 går igenom säkerhetscheck, minibikefit, teknikövningar, klungtecken, bra övningar vid oväntade stopp och en hel del därtill. Övningarna är även utvecklande för dig som cyklist och alla övningar sker på cykeln eller bredvid cykeln. Vi fokuserar på pedagogiken och ditt ledarskap genom att genomföra främst teknikövningar. Detta gör att kursen även passar dig som främst vill jobba som instruktör. Vi diskuterar redan under steg 1 hur du cyklar med en grupp i skogen. När cyklar man först eller sist? hur gör man om gruppen inte är homogen osv. För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen på kort tid har vi valt att hjälpa dig öva ditt ledarskap och samtidigt får en bra övningsbank med teknikövningar.  


Under block 2 kommer du och de andra deltagarna få öva i att leda. Block 1 avslutas med att övningar delas ut och du får använda kvällen till att förbereda dig inför block 2.


Var


Denna utbildning kommer att hållas i Sundsvall.

Annan plats? Jag genomför utbildningen på önskad ort för 8 deltagare. Bensinpengar och övernattningskostnader kan tillkomma för resor längre än 3 h bort.


Cykel


Mountainbike med skivbromsar.


Ingår


Kursmaterial samt kursintyg. 


För vem


Kursen passar dig som ska leda en grupp i skogen, på vägen, i downhillbacken och som har vana av att cykla själv. Det passar bäst för dig som tänkt leda en grupp på mountainbike, men fungerar även för dig som vill guida på väg. För landsväg, se kurs nedan. 


När


Datum kommer

Start Block 1 kl 13-17, datum kommer

Start Block 2 kl 8.30-12.30, datum kommer


Vid önskemål från en klubb eller ett annan grupp kan utbildningen hållas på önskad plats. Maila eller ring för pris.


Pris


3200 kr ex moms (vi genomför kursen med minst 4 deltagare och max 8 deltagare)