INSPIRATION

BEHÖVER DU INSPIRERAS?


VI DELAR VÅRA KUNSKAPER I ENGAGERANDE FÖRELÄSNINGAR

Är det dags för en kick-off för besöksnäringen eller behöver du få med dina företag på tåget så att de skapar fler färdiga produkter för cykelkunden?

Vi håller inspirerande föredrag som konkretiserar och hjälper lyssnaren att förstå potentialen med cykelturism och vad cyklisten uppskattar och förväntar sig. 

Din publik sitter bänkad i sadeln och väntar spänt på din föreställning.


Cykelboomen ger olika typer av effekt. En är en större tillströmning av gäster och paketköpare. En annan är ökade krav från kunden. En tredje är ökad konkurrens. En fjärde är att gästen vill uppleva med känslan, lära sig något och gärna få en smakupplevelse.

Basutbudet som boende, mat och aktivieter behöver adderas med en genomgående positiv känsla. Brister en del i kedjan blir betyget dåligt och ett dåligt betyg sprider sig snabbt. Genom våra föreläsningar sätter vi fingret på vad ett cykeområde behöver jobba med för att bli en besöksanledning. För att cykla på semestern, det är det nya svarta. 

FÖRELÄSNINGAR

SMAKPROV I URVALET

Föreläsningarna


Kan anpassas efter ditt behov och din målgrupp. Vi omvärldsspanar hela tiden och kan dela de senaste trenderna och kunskap inom ett stort spektra av cykling. Behöver du kunskap eller inspireras av vad andra länder gör? Vi följer bland annat utvecklingen och seminarier från IMBA, International mountainbike association, som faktiskt spanar av all typ av cykling, inte enbart mountainbike. Vi kan genom egna och andras erfarenheter förmedla kunskap om vad en företagare kan leva på inom cykel - hela året.  Eller hur man skapar en nationell cykelled eller paketerar för mountainbike-, gravel-, leisure-, touring- eller landsvägscyklister. Föredragen kommer självklart  handla om varför ett attraktivt cykelområde lockar till inflyttning och omsättning i miljoner. 


Hur och var börjar man - och varför?


Allt kan börja med en idé från en eldsjäl eller en klubb. Det kan också vara ett starkt önskemål från lokalbor eller näringen. Vi kan inspirera dig till att komma igång med ett cykelområde, och föredraget varvar dråpliga och roliga händelser och lärdomar från verkligheten med fakta och tips. Du kan få reda på:


  • Hur man bäst kan få markägare med på tåget
  • Vad man absolut inte ska döpa sitt cykelområde till
  • Vilka steg du ska ta och i vilken ordning man gör dem
  • Hur nej kan bli till ja genom kreativa lösningar
  • Hur man undviker att cyklister kör över en öring
  • Varför alla satsar på cykel idagPris:
Kontakta oss för offert

Cykelvänlighet


En cyklist köper inte bara för att du är du. Cyklisten köper på det värde som du kan ge cyklisten. Du blir cykelvänlig.


  • Vad förväntar sig cyklisten av ett boende när det gäller förvaring, servicemöjligheter, tvätt,mat etc. 
  • Att vara cykelvänlig före, under och efter ett besök 
  • Cykelvänlighet med nivåerna bra, bättre, bäst